Categorii: Stiri si noutati Vaccinarea

Persoanele programate pe listele de așteptare pentru vaccinare vor primi o singură notificare

Persoanele programate pe listele de așteptare pentru vaccinare vor primi o singură notificare. Acest lucru se va întâmpla chiar de mâine, iar cei notificați au 24 de ore la dispoziție să confirme programarea. În caz contrar vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare.

“Interesul pentru vaccinare este unul ridicat”

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că s-a luat această decizie pentru că interesul pentru programare în vederea vaccinării este unul ridicat.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat. Și anume în momentul de faţă în centrele, de pildă, în care se administrează vaccinul de la compania Pfizer rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85-90% dintre persoanele care sunt înscrise pe listele de aşteptare, chiar de la prima notificare. După cum ştim până la acest moment, regula era că o persoană este notificată cu până la trei ori. După care, dacă nu răspunde confirmării respective, se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare şi care aşteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare. Care va avea la dispoziţie 24 de ore să îşi confirme programarea respectivă. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare. Pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în listele de aşteptare.”

Persoanele programate pe listele de așteptare pentru vaccinare vor primi o singură notificare

Cei care nu confirmă programarea în cele 24 de ore pe care le au la dispoziție se pot înscrie pe lista de așteptare a unui alt centru. Totodată, din 10 aprilie se va afișa în platformă și numărul persoanelor aflate în față, dar și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “În acest fel putem să epuizăm şi să rulăm mai rapid toate persoanele care se află în lista de aşteptare în vederea programării în urma notificărilor. Mâine, începând cu ziua de 7 aprilie, va fi operaţionalizată această cerinţă. Un alt element important este legat de estimarea timpului de aşteptare a persoanelor înscrise pe lista de aşteptare. (…) Aşa încât putem să estimăm uşor câte persoane se află în faţă şi câte se vaccinează în fiecare zi. Astfel putem să deducem care este timpul mediu de aşteptare. Ţinând cont că pot exista variaţii chiar de la o perioadă la alta pentru aceeaşi persoană. În funcţie de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele care se pot înscrie ulterior în lista de aşteptare. Ținând cont că pe lista de aşteptare notificarea respectă prioritizarea conform strategiei.”

Articole recente

 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Bolnavii de cancer tratați la Institutul Oncologic nu au medicamente de 10 zile

Bolnavii de cancer tratați la Institutul Oncologic nu au medicamente de 10 zile. Ministerul Sănătății…

aprilie 22, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Situația de la ATI este legată și de personalul medical

Situația de la ATI este legată de și personalul medical. Ministrul Sănătății spune că situația…

aprilie 22, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

La Ministerul Sănătății și în DSP-uri este nevoie de eficientizare

La Ministerul Sănătății și în DSP-uri este nevoie de eficientizare și organizare spune noul ministru…

aprilie 22, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Noul Ministru al Sănătății și-a preluat mandatul

Noul Ministru al Sănătății și-a preluat mandatul. Medicul Ioana Mihăilă spune că în sănătate este…

aprilie 21, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Dr. Valeriu Gheorghiță: Campania de vaccinare nu este în impas

Campania de vaccinare nu este în impas, precizează medicul Valeriu Gheorghiță. De altfel, acesta spune…

aprilie 20, 2021
 • Boli infecțioase
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în unitate COVID

Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în unitate COVID, spune secretarul de…

aprilie 20, 2021