“Nu suntem într-un colaps medical.” Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății care spune că în acest moment mai sunt locuri în spitale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Este nevoie de respectarea măsurilor de precauție

Nelu Tătaru spune că oamenii politici s-au grăbit să facă recomandări și acesta este unul dintre motivele pentru care acum nu ne aflăm pe o pantă descendentă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Nu suntem într-un colaps medical. Avem 243 de pacienți la terapie intensivă. Azi vom avea un număr mai mic de cazuri pentru că nu s-au făcut multe teste. În 2-3 zile vom vedea mai clar ce va fi. (…) În acest moment gestionăm situația, locurile sunt în Terapie Intensivă. Vizualizăm o relaxare atât a populației civile, cât și a personalului medical, într-o oarecare măsură. (…) Dacă mai mențineam, măcar două săptămâni acea atitudine, poate că acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit cred că să recomandăm politic anumite idei, anumite idei care s-au perpetuat, precum bagatelizarea a ce-a fost, eforturi de trei luni de zile.”

Ministrul Sănătății: “Nu suntem într-un colaps medical”

Cât despre legea carantinei și a internării, Nelu Tătaru este convins că va trece de Parlament.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Eu cred că legea carantinei va trece, că nu-și va permite nimeni să vicieze o evoluție care ar trebui să fie normal.”

Astăzi, senatorii urmează să voteze această lege. Ședința de dimineață a fost amânată pentru că parlamentarii au cerut un punct de vedere de la Ministerul de Justiție. Ministrul Sănătății nu vede în acest moment riscul întoarcerii la starea de urgență, dar a subliniat că este nevoie de respectarea măsurilor de precauție.