Categorii: Sănătate Publică Stiri si noutati

Medicii, îngrijorați că cei asimptomatici vor fi trimiși în spitale

Medicii, îngrijorați că cei asimptomatici vor fi trimiși în spitale. Ingrijorarea vine după declarația ministrului Sănătății potrivit căreia salariatii din sănătate asimptomatici ori cei cu forme ușoare de boală vor fi trimiși în spitale pentru acordarea asistenței medicale.

“Pacienții puși în pericol”

Reprezentanții Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România consideră că această măsură încalcă drepturile pacienților.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România: “Fără a analiza latura umană și morală a acestui anunț, considerăm că asemenea declarații constituie o încălcare asumată a drepturilor pacienților. Care, fără să fie avertizați, vor fi puși în situația de a fi tratați de persoane contaminate. Considerăm că în condițiile unei acute lipse de personal preconizate în cazul unui scenariu cu un număr extrem de mare de pacienți, ar putea fi vorba de cooptarea salariaților care au fost contaminați, dar s-au vindecat și sunt deja imuni.  Sau de salariații asimptomatici ori cu forme ușoare de boală, cazați în preajma spitalelor (pentru a nu își contamina propriile familii). Și care își exprimă dorința de a acorda în continuare asistență medicală. Dar numai cu informarea prealabilă a pacienților despre acest lucru și cu acordul lor.”

Medicii, îngrijorați că cei asimptomatici vor fi trimiși în spitale

Personalul medical, care este infectat cu noul coronavirus și care are o formă ușoară a bolii, va îngriji pacienți. Nelu Tătaru precizează că acest lucru se va întâmpla când vom trece de 2 000 de pacienți.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “În condiţiile în care vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie uşoară şi medie să fie trataţi acasă sub supraveghere medicală, în mare parte şi de voluntari. Cei care sunt cadre medicale cu această simptomatologie uşoară vor merge chiar în spitale şi vor îngriji bolnavii.”

Nelu Tătaru este de părere că la nivel local trebuie “reiniţiate” procedurile. Aceste proceduri trebuie respectate atât de personalul medical cât şi direcţiile de sănătate publică, managerii spitalelor şi autorităţile locale. Ei sunt responsabili să le respecte și să le pună în practică în contextul noului coronavirus.

Articole recente

  • Stiri si noutati

Primul vaccin anti COVID care întră în faza trei de studiu

Primul vaccin anti COVID care întră în faza trei de studiu. După faza 1 de…

iulie 15, 2020
  • Medicii vă vorbesc
  • Stiri si noutati

Peste o treime dintre români au o boală cronică

Peste o treime dintre români au o boală cronică. Specialiștii spun că, din păcate, pacienții…

iulie 14, 2020
  • Stiri si noutati
  • Tehnologie în medicină

Un robot face dezinfecție la Spitalul Universitar

Un robot face dezinfecție la Spitalul Universitar. Aparatul cu raze ultraviolete este  folosit pentru sterilizarea…

iulie 14, 2020
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Spitalul suport Monza Metropolitan își reia activitatea non-COVID

Spitalul suport Monza Metropolitan își reia activitatea non-COVID. Reprezentanții spitalului au anunțat că ultimul pacient…

iulie 14, 2020
  • Medicii vă vorbesc
  • Stiri si noutati

Medicii iau atitudine față de cei care nu cred în COVID-19

Medicii iau atitudine față de cei care nu cred în COVID-19. Obosiți după atâtea luni…

iulie 14, 2020
  • Stiri si noutati

Ministrul Sănătății: “Nu suntem într-un colaps medical”

“Nu suntem într-un colaps medical.” Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății care spune că…

iulie 13, 2020