Categorii: Chirurgie estetică Frumusețe

Mai multe complexe, rezolvate într-o operație

Mai multe complexe, rezolvate într-o operație. Nemulțumirile și problemele estetice pot fi rezolvate în intervenții combinate. Această tehnică a luat o amploare mare în ultimul timp, în mare parte datorită pacienților care nu vor să facă două operații separate.

Ce operații combinate se pot face?

Medicul specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, doctorul Oltjon Cobani, spune că cel mai mare avantaj al acestor intervenții îl reprezintă timpul. Și tot specialistul ne spune ce tip de operații pot fi făcute deodată.

Medicul specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, dr. Oltjon Cobani: “Lipoaspirație și abdominoplastie, augmentare mamară și rinoplastia, ridicare sânilor (sau ridicarea și augmentarea ) și abdominoplastia. De asemenea,  blefaroplastia și lifting-ul facial, iar lista poate continua, în funcție de problemele fiecărui pacient. Desigur, ca și aceste operații combinate prezintă niște riscuri, în mare parte datorită timpului mai îndelungat al intervenției. De aceea, evaluare minuțioasă a stării de sănătate a pacientului și a factorilor de risc asociați (fumat, anumite afecțiuni) este strict necesară înaintea intervenției. De asemenea, timpul de recuperare postoperator va fi mai lung, întrucât corpul este supus unui stres mai mare”.

Mai multe complexe, rezolvate într-o operație

Mai mult, medicul spune că  anestezia are loc o singură dată, astfel scade timpul și costurile afererente spitalizării. Pacientul își poate rezolva toate complexele într-o singură intervenţie chirurgicală, cu mentiunea să respecte recomandările medicului în perioada pre și postoperatorie.

În România, cea mai cautată intervenție chirurgicală este rinoplastia. Este urmată de diferite proceduri la nivelul feței precum rejuvenările cervico-faciale. Liftingul facial rămâne cam pe ultimul loc, nefiind o procedură foarte căutată, în discordanță de altfel cu țările din vestul Europei, în care liftingul facial este o procedură destul de frecvent efectuată. La nivelul corpului cele mai frecvente intervenții sunt cele la nivelul sânilor, urmate îndeaproape de lipoaspirație și abdominoplastie.

Care sunt cele mai noi trend-uri în chirurgia estetică?

Medicul specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, dr. Oltjon Cobani: “Tendința în momentul de față este de cât mai multă naturalețe. În comparație cu anii trecuți, pacienții doresc rezultate cât mai naturale, fără exagerări de orice fel. Acesta este și scopul intervențiilor estetice: să îmbunătățească anumite aspecte ale felului în care arătăm și de care suntem complexați. De exemplu, la nivelul fetei prefer sa lucrez cu fillere sau cu grăsime proprie, dar acest lucru reprezintă o alegere și o viziune proprie. Desigur, acidul hialuronic rămâne <<prietenul>> nostru și în ceea ce privește tratamentele de cabinet. Din punctul meu de vedere este și substanța ideală pentru augmentarea buzelor. Desigur, și acidul hialuronic trebuie ales cu grijă în cazul respectiv întrucât, în această <<cursă>> de contracarare a ptozei prin voluminizare, putem avea rezultate cel puțin inestetice. În ceea ce privește pomeții însă, prefer grăsimea proprie pentru că mi se pare că dă un rezultat mai natural și de mai lungă durată.”

Medicul spune că nu încurajează tendințele de dependență pentru că vom ajunge să arătăm “caraghios”. De exemplu, termenul de reîntinerire nu înseamnă a șterge 20 de ani de pe chipul unui pacient, ci să arate mai bine la vârsta pe care o are.

Share

Articole recente

 • Boli infecțioase
 • Stiri si noutati

A fost diagnosticat primul caz cu gripă din acest sezon

A fost diagnosticat primul caz cu gripă din acest sezon. Anunțul a fost făcut de…

noiembrie 11, 2021
 • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice
 • Sănătate Publică

Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în tratamentul anti-COVID

Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în tratamentul anti-COVID. După moartea cântărețului Petrică Mîţu Stoian, Ministerul Sănătății a…

noiembrie 11, 2021
 • Sănătate Publică
 • Știri de actualitate
 • Stiri si noutati
 • Tratamente inovatoare

EMA a aprobat două noi medicamente împotriva COVID-19

EMA a aprobat două noi medicamente împotriva COVID-19. Este vorba de tratamente pe bază de…

noiembrie 11, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Pacienții cu arsuri vor beneficia de concedii medicale pe toată perioada tratamentului și a recuperării

Pacienții cu arsuri vor beneficia de concedii medicale pe toată perioada tratamentului și a recuperării.…

august 30, 2021
 • Legislație
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Guvernul a aprobat stimulentele pentru vaccinare

Guvernul a aprobat stimulentele pentru vaccinare. Persoanele care se imunizează cu schema completă vor primi…

august 30, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Persoanele vaccinate complet sunt de 10 ori mai protejate în fața COVID-19

Persoanele vaccinate complet sunt de 10 ori mai protejate în fața COVID-19, spune medicul militar…

august 17, 2021