Categorii: Stiri si noutati Tehnologie în medicină

Intervenții pro bono la un spital privat din Capitală

Intervenții pro bono la un spital privat din Capitală. Pacienții pot beneficia de aceste servicii gratuite, care cuprind aproape toate specialitățile medicale. Până acum au fost făcute 400 astfel de intervenții, dintre care mai bine de jumătate la copii.

Intervențiile gratuite pentru pacient continuă

Pacienții care vor beneficia de acest tip de servicii medicale vor fi aleși de o comisie specială, în baza unor documente doveditoare.

CEO Grupul Monza România, Luca Militello: „Noi am operat 400 de cazuri pro bono, dintre care mai mult de jumătate sunt copii. Ni s-a părut corect, într-o țară, în care copiii încă mor din cauza anumitor patologii care nu sunt tratate cum trebuie să ne adresăm lor.  Am facut-o și o vom face în continuare. În acest sens vom înființa o nouă Fundație Monza în România până la sfârșitul anului. (…) Lansez un mesaj noului Guvern. Noi vom face în continuare ce am făcut, dar ni se pare corect, firesc, uman, cași instituția de stat să facă ceva în acest sens. Vă rugăm să ne susțineți în acest demers pentru că atunci când e vorba să salvăm o viață nu ar trebui să ne uităm dacă este de stat sau este privat, dacă este albă sau neagră. Nu contează. Este o viață.”

Intervenții pro bono la un spital privat din Capitală

Reprezentanții spitalului vor lucra îndeaproape cu Asociațiile de pacienți care vor prezenta medicilor cazurile identificate.

Directorul General al Grupului Monza România, conf. dr. Carmen Orban: “S-au făcut foarte multe intervenții pentru femeile cu cancer la sân, intervenții pe chirurgie generală și chirurgie bariatrică, intervenții de urologie, de ortopedie. Chiar întervenții de chirurgie estetică de necesitate. Au fost operații în sfera ORL, radiologie, radiologie intervențională. Toate au fost făcute pro bono. Și promitem să menținem acest număr și anul care vine. Asigur asociațiile de pacienți că o să fac tot ce pot să îi ajut și fiecare pacient să își găsească cât de cât rezolvare în țara noastră. Eu vă asigur că echipele medicale de la noi sunt cele mai bune, dar mai mult decât atât sunt extrem de umane.”

Președintele COPAC, Radu Gănescu:  Mai avem o singură dorință: multe din aceste servicii să fie benefice pacienților din România și să fie în parteneriat cu spitalele publice, cu serviciile publice. Este nevoie de un sistem medical performant, este nevoie de medicină în România, este nevoie de inovație. Se pot face lucruri minunate în România și speranța noastră este ca pacienții români să rămână aici alături de medicii români.

„Model de responsabilitate socială”

Autoritățile vorbesc despre necesitatea unui sistem complementar celui public, astfel încât pacientul să fie tratat corespunzător.

Consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, conf. dr. Loreta Păun: “Dezvoltarea sectorului privat este pe o pantă ascendentă în ultimii ani și este necesară sprijinirea unui acces extins la servicii medicale de sănătate complementar sistemului public, în beneficiul pacientului. Sper din toată inima ca acest model de bune practici pe care îl promovați și pe care l-ați lansat cu această ocazie să fie lansat și de alte unități sanitare. Este un model de responsabilitate umană și socială față de pacient într-un sistem de sănătate care își dorește să poziționeze pacientul în centrul preocupărilor.”

Programul “Puterea medicinei românești, Monza servicii medicale pluridisciplinare pro bono” presupune extinderea către servicii diversificate a proiectului social de intervenții pro bono pentru cazurile de chirurgie cardiovasculară și neurochirurgie, deja existent.

Articole recente

 • Aparatură medicală de ultimă generație
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar, redeschis

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar, redeschis. Cele 11 săli de operație au fost închise multă vreme, dar acum sunt…

decembrie 6, 2019
 • Sănătate Publică
 • Transplant

199 de vieți salvate datorită donatorilor în moarte cerebrală

199 de vieți salvate datorită donatorilor în moarte cerebrală. Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant susțin că în ultimele luni, activitatea…

decembrie 6, 2019
 • Sănătate Publică

Victor Costache: Trebuie să ieșim din zona spăgii!

Trebuie să ieșim din zona spăgii! Declarația a fost făcută de ministrul sănătății  care spune că nu crede că există…

decembrie 6, 2019
 • Sănătate Publică
 • Vaccinarea

Ministerul Sănătății a comandat mai puține vaccinuri antigripale

Ministerul Sănătății a comandat mai puține vaccinuri antigripale. Victor Costache spune că medicii de familie au estimat cu 30% mai…

decembrie 5, 2019
 • Stiri si noutati

Neuronii artificiali, speranța pentru bolnavii cronici

Neuronii artificiali, speranța pentru bolnavii cronici. Cercetătorii susțin că au descoperit metoda care ar putea ajuta la vindecarea insuficienței cardiace,…

decembrie 4, 2019
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Românii, testați gratuit pentru cancer și hepatită

Românii, testați gratuit pentru cancer și hepatită. Peste un million de oameni vor beneficia de aceste testări, astfel încât boala…

decembrie 4, 2019