Categorii: Boli infecțioase Cardiologie Medicii vă vorbesc

Inima, afectată de infectarea cu noul coronavirus

Inima, afectată de infectarea cu noul coronavirus. Medicii cardiologi avertizează că  persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt  expuse riscului de afecţiuni cardiace.

Cardiacii sunt cei mai afectați

Medicul cardiolog Ştefan Busnatu spune că în momentul infecției cu COVID -19 se produce o inflamație sau o infecție a mușchiului cardiac în sine, numită miocardită.

Șef de Lucrări al UMF “Carol Davila”, medic cardiolog Ștefan Busnatu: “O nouă cercetare, publicată vineri în jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat că virusul COVID-19, la fel ca și celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a arătat că și persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiacă. Atunci când acest lucru se întâmplă, se produce o inflamație sau o infecție a mușchiului cardiac în sine, numită miocardită. De asemenea, se pare că, la persoanele care au decedat, cauza morții a fost o aritmie fatală. Nu este clar în întregime de ce se întâmplă acest lucru. Este o observație care a fost făcută de specialiști și se încearcă o mai bună înțelegere a acestui fenomen.”

Inima, afectată de infectarea cu noul coronavirus

Cei mai afectați sunt cei care suferă deja de o boală de  inimă. Medicul cardiolog spune că aceste persoane trebuie să continue să îşi ia medicamentele prescrise.

Șef de Lucrări al UMF “Carol Davila”, medic cardiolog Ștefan Busnatu: “Din datele preliminare, unele din China şi altele din Italia, se poate afirma că, într-adevăr, COVID-19 poate provoca leziuni ale muşchiului cardiac. Mortalitatea pentru pacienţii cu COVID-19 cu boală cardiacă în China continentală a fost de 10,5% între 30 decembrie şi 11 februarie. Aceasta pentru că pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace. (…) Pe baza informațiilor actuale, se pare că persoanele vârstnice, cu boală cardiacă ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială, sau cu un cumul de factori de risc cardiovasculari, sunt mai susceptibile de a dezvolta simptome mai severe. Dacă aveți peste 65 de ani, sau aveți condiții de sănătate subiacente, ar trebui să vă luați și mai multe masuri de precauție și să rămâneți cât mai mult acasă. ”

Medicul cardiolog spune că oprirea medicației poate fi periculoasă şi poate duce la înrăutăţirea stării pacientului. Mai mult, acesta a ținut să precizeze că  vaccinul antigripal nu oferă nicio protecţie împotriva COVID-19.

Articole recente

 • Medicii vă vorbesc
 • Stiri si noutati

Peste o treime dintre români au o boală cronică

Peste o treime dintre români au o boală cronică. Specialiștii spun că, din păcate, pacienții…

iulie 14, 2020
 • Stiri si noutati
 • Tehnologie în medicină

Un robot face dezinfecție la Spitalul Universitar

Un robot face dezinfecție la Spitalul Universitar. Aparatul cu raze ultraviolete este  folosit pentru sterilizarea…

iulie 14, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Spitalul suport Monza Metropolitan își reia activitatea non-COVID

Spitalul suport Monza Metropolitan își reia activitatea non-COVID. Reprezentanții spitalului au anunțat că ultimul pacient…

iulie 14, 2020
 • Medicii vă vorbesc
 • Stiri si noutati

Medicii iau atitudine față de cei care nu cred în COVID-19

Medicii iau atitudine față de cei care nu cred în COVID-19. Obosiți după atâtea luni…

iulie 14, 2020
 • Stiri si noutati

Ministrul Sănătății: “Nu suntem într-un colaps medical”

“Nu suntem într-un colaps medical.” Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății care spune că…

iulie 13, 2020
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Vaccinul antigripal s-ar putea face în farmacii

Vaccinul antigripal s-ar putea face în farmacii. Președintele CNAS spune că există un demers legislativ…

iulie 10, 2020