Categorii: Medicii vă vorbesc Sănătate Publică Stiri si noutati

Imunoterapia decontată și pentru pacienții cu cancer de vezică

Imunoterapia decontată și pentru pacienții cu cancer de vezică. De la 1 iunie, pacienții cu acest tip de neoplasm care au recomandare pentru imunoterapie o pot face gratuit. În fiecare an apar 2 500 de noi cazuri de cancer de vezică.

18 mii de români diagnosticați cu cancer de vezică

Medicii oncologi spun că este un mare pas înainte. Asta mai ales că în ultimii zeci de ani progresele pentru identificarea unei soluții terapeutice în acest tip de cancer au fost modeste.

Medic primar oncolog, dr. Amedeia Niţă: “Cancerul de vezică urinară este un cancer special pentru că și pacienții cu acest tip de neoplasm au nevoi mai speciale. În România, la momentul actual avem aproximativ 18 mii de cazuri de pacienți diagnosticați cu cancer de vezică urinară. Cu amendamentul că în fiecare an mai apar 2500 de cazuri noi. Vârsta medie de apartiție este destul de înaintată între 65 și 70 de ani. Prevalența cea mai mare o întâlnim la sexul masculin. Rămâne acest tip de neoplasm al patrulea ca și frecvență la bărbați și a șaptea cauză de mortalitate din cauza neoplaziilor la pacienții de sex masculin. Ratele de vindecare în aceste cazuri sunt destul de scăzute, modeste. În primul rând pentru că avem între 25-50% dintre cazuri diagnosticate în stadii avansate. Ceea ce înseamnă că acești pacienți au o speranță de viață scăzută.(…) Imunoterapia conferă acestor pacienți o șansă la care nu sperau până nu demult. Este o soluție de a aduce cancerul de vezică urinară din sfera uitării în sfera inovației medicale.”

Imunoterapia decontată și pentru pacienții cu cancer de vezică

Medicii spun că aproape jumătate dintre pacienții care au indicație de imunoterapie nu puteau să beneficieze de nici un alt tratament.

Medic primar oncolog, dr. Cristina Oprean: “Tratamentul este foarte bine tolerat și intră într-o indicație unde nu existau până acum tratamente eficiente care să aibă un impact important asupra supraviețuirii. Aproape jumătate dintre pacienții care acum au indicație de imunoterapie în cancerul de vezică urinară nu puteau să beneficieze de nici un fel de tratament. Nici măcar de chimioterapie din cauza bolilor asociate, din cauza insuficiențelor de organ. Imunoterapia a intrat într-o nișă de recomandare aproape orfană. ”

Specialiștii spun că putem evita apariția acestui tip de neoplasm prin renunțarea la fumat, prin evitarea băuturilor carrbogazoase și a mâncărurilor piperate și condimentate excesiv. Toate informațiile legate de acest tip de cancer pot fi găsite în Ghidul electronic, pe invingemcancerul.ro.

Articole recente

 • Boli infecțioase
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Au fost stabilite măsurile pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19

Au fost stabilite măsurile pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19. Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că…

noiembrie 17, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

186 de decese la persoane cu COVID 19, raportate în ultimele 24 de ore

186 de decese la persoane cu COVID 19, raportate în ultimele 24 de ore. Totodată,…

noiembrie 17, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Buna funcționare a organismului depinde de echilibrul florei intestinale

Buna funcționare a organismului depinde de echilibrul florei intestinale. Cercetările arată că există o legătură…

noiembrie 17, 2020
 • Stiri si noutati

Starea medicului transferat în Belgia este stabilă

Starea medicului transferat în Belgia este stabilă. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății care…

noiembrie 16, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

4.931 cazuri noi de persoane cu COVID-19 din 11.266 de teste

4.931 cazuri noi de persoane cu COVID-19 din 11.266 de teste. Autoritățile au anunțat că…

noiembrie 16, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Spitalele Sfântul Ștefan și Cantacuzino devin unități suport COVID

Spitalele Sfântul Ștefan și Cantacuzino devin unități suport COVID. De altfel, premierul României spune că…

noiembrie 16, 2020