Categorii: Transplant

Chirurgul Radu Zamfir conduce Agenția Națională de Transplant

Chirurgul Radu Zamfir conduce, de astăzi,  Agenția Națională de Transplant. Medicul a fost numit la conducerea Agenției prin ordin de ministru. Sorina Pintea spune că a luat decizia înlocuirii Ancăi Baculea pentru că lucrurile nu au mers în direcția cerută de Ministerul Sănătății.

“Nu vreau să comentez ce s-a întâmplat la Agenție”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Nu am nimic personal să îi reproșez doamnei doctor Baculea, dar consider că este nevoie de o schimbare. Este nevoie de o colaborare mai bună cu centrele regionale de transplant și centrele județene. Cred că acest lucru va fi făcut de domnul doctor cu succes. Considerăm că alegerea noastră pentru această poziție este cea mai bună.”

Noul director executiv al ANT este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică. Deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan. Medicul Radu Zamfir a ajuns în atenția publicului în urmă cu 5 ani. A făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul în Munţii Apuseni.

Chirurgul Radu Zamfir conduce Agenția Națională de Transplant

Directorul Executiv Agenția Națională de Transplant, dr. Radu Zamfir: “Prima grijă a mea va fi să găsim o strategie prin care să mărim numărul de donatori. Pentru că, știm cu toții că o creștere a numărului de donatori înseamnă o scădere a mortalității pe lista de așteptare.”

Radu Zamfir spune că principala problemă o reprezintă rata de accept pentru donare. Poate, din lipsă de încredere, aparținătorii își dau cu greu acceptul pentru donare.

Potrivit Ministerului Sănătății, directorul executiv al ANT are multe atribuții. Reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din țară şi din străinătate. Trebuie să aprobe regulamentul de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant. Tot în sarcina lui intră și autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.

Articole recente

  • Boli infecțioase
  • Sănătate Publică

506 cazuri noi de infecții cu HIV

506 cazuri noi de infecții cu HIV. Medicii infecționiști spun că aceste cazuri noi au fost înregistrate în acest an.…

decembrie 3, 2019
  • Stiri si noutati

S-a deschis primul heliport medical din București

S-a deschis primul heliport medical din București. De astăzi, toți pacienții aduși cu elicopterul la Spitalul Universitar vor ajunge în…

decembrie 3, 2019
  • Sănătatea copilului
  • Sănătatea femeii

Moașele nu își pot face meseria în România

Moașele nu își pot face meseria în România. Chiar dacă avem de ani buni legea practicării profesiei de moașă nu…

decembrie 2, 2019
  • Stiri si noutati

Anca Coliță este noul manager al Institutului Clinic Fundeni

Anca Coliță este noul manager al Institutului Clinic Fundeni. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demis-o din funcție pe Adriana Cotel.…

noiembrie 29, 2019
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Sistemul nostru de sănătate, cel mai sărac din UE

Sistemul nostru de sănătate, cel mai sărac din UE. Potrivit raportului anual "Starea Sănătății în Uniunea Europeană", autoritățile de la…

noiembrie 29, 2019
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Trei spitale mari, fără apă caldă și căldură

Trei spitale mari, fără apă caldă și căldură. Este vorba despre Institutul Oncologic, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență…

noiembrie 28, 2019