Categorii: Stiri si noutati

Centrele de transfuzie ar trebui să lucreze în weekend

Centrele de transfuzie ar trebui să lucreze în weekend. Este părerea ministrului sănătății, Victor Costache. Mai mult, acesta spune că sistemul se află într-o situație dificilă și trebuie reorganizat de urgență.

Victor Costache cere soluții

Ministrul Sănătății cere soluții pentru reorganzarea imediată a sistemului de transfuzii. El le-a cerut Amaliei Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, şi directorului general al Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională “Prof. dr. C. T. Nicolau”, Violeta Oancea, să îi prezinte urgent un plan de măsuri de dotare a institutului de transfuzie.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Vreau să reuşim şi noi să fim ca celelalte ţări europene, să lucrăm în weekend. Dacă putem în spitale, putem şi în centrele de transfuzie. (…) După cum ştiţi cu toţii sectorul spitalicesc necesită o modernizare rapidă pentru a creşte calitatea actului medical şi siguranţa pacientului. Unul dintre elementele cheie ale acestui deziderat este modernizarea sistemului de transfuzii care se află într-o situaţie dificilă. (…) Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare. Trebuie deschise sâmbătă şi duminică. Vom vedea planul de soluţii al experţilor din domeniu.”

Centrele de transfuzie ar trebui să lucreze în weekend

Mai mult, autoritățile anunță că modernizarea centrelor de transfuzii sanguine va fi făcută de îndată. Pentru acest lucru a fost alocat un buget de 30 de milioane de lei.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine, deoarece interesul pacienţilor din România primează. Nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. (…)  În planul de investiţii pot să vă anunţ că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Începe în primul trimestru al anului 2020.”

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, dr. Diana Păun, este de aceeași părere. Potrivit acesteia, informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa donării de sânge sunt deosebit de importante.

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, dr. Diana Păun: “Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină este o necesitate stringentă. Avem nevoie de eficientizarea acestui sistem în primul rând, de un număr adecvat de centre de transfuzie sanguină, de centre mobile de recoltare, de asigurarea unui stoc de sânge, de creşterea acoperirii nevoilor transfuzionale şi, nu în ultimul rând, de legislaţie şi finanţarea adecvată.”

Articole recente

 • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice
 • Stiri si noutati

Se fac importuri paralele de Euthyrox

Se fac importuri paralele de Euthyrox. Ministrul Sănătății spune că a luat această decizie pentru…

septembrie 24, 2020
 • Stiri si noutati

Centru modular pentru copiii cu afecțiuni grave, la Institutul Fundeni

Centru modular pentru copiii cu afecțiuni grave, la Institutul Fundeni. 60 de paturi destinate internării…

septembrie 23, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

România ia în calcul testarea obligatorie pentru COVID, la intrarea în țară

România ia în calcul testarea obligatorie pentru COVID, la intrarea în țară. Potrivit ministrului Sănătății…

septembrie 23, 2020
 • Boli infecțioase
 • Sănătate Publică

Nelu Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown

Nu mă aştept la un nou lockdown. Este declarația ministrului Sănătății care spune că se…

septembrie 23, 2020
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Anchetă la Spitalul Elias din cauza unor cazuri de coronavirus neraportate

Anchetă la Spitalul Elias din cauza unor cazuri de coronavirus neraportate. Trei medici rezidenți din…

septembrie 23, 2020
 • Sănătatea copilului
 • Stiri si noutati

Cazurile de rahitism la copii sunt tot mai numeroase

Cazurile de rahitism la copii sunt tot mai numeroase. Mai grav este, spun medicii, că…

septembrie 22, 2020