Transplant

3 români au primit șansa la viață în plină pandemie

3 români au primit șansa la viață în plină pandemie. Familia unui pacient de 48 ani, aflat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral, şi-a dat acordul ca organele să fie donate pentru salvarea altor vieţi.

“Există speranță chiar și în aceste zile dificile”

În plină pandemie de coronavirus, medicii de la Institutul Clinic Fundeni au făcut un transplant hepatic salvând viața unui pacient. La Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon” din Iaşi au fost făcute transplantele renale.

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant: “La Oradea, familia unui pacient de 48 ani, aflat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral, şi-a dat acordul ca organele să fie donate pentru salvarea altor vieţi. Echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, formată din Dr. Tudorel Sabău, Dr. Carmen Pantiş, as. Aurelia Cheregi au făcut posibil ca un gest de o asemenea încărcătură emoţională să nu fi fost în zadar.  Efortul lor a fost preluat de echipa de prelevare a IC Fundeni, condusă de Dr. Vasile Lungu, alături de Dr. Maria Șerban și as. Rodica Dinu, care a încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor. Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, noaptea trecută, profesionalismul şi măiestria echipei de profesionişti condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, alături de echipa ATI, au redat bucuria vieţii pentru un pacient prin transplant hepatic. Alţi doi pacienţi vor putea spune că trăiesc o minune, viaţa lor schimbându-se în bine în urma intervenţiilor de transplant renal. Transplantele de rinichi se desfăşoară în cursul acestei zile la Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon” din Iaşi. ”

3 români au primit șansa la viață în plină pandemie

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant spun că atât pentru intervenţia de prelevare, cât şi pentru cele de transplant, au fost luate toate măsurile de prevenţie împotriva SARS-CoV2. În toată această perioadă a fost asigurată permanent siguranţa pacienţilor şi a personalului medical implicat.

Autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate pe teritoriul României 246 de noi cazuri de îmbolnăvire, ajungând astfel la un număr de 6 879 de cazuri. La terapie intensivă se află internați 241 de pacienți.

Articole recente

  • Sănătatea femeii

Patologiile precanceroase ale colului uterin tot mai des întâlnite la tinere

Identificarea și tratamentul precoce al patologiilor precanceroase ale colului uterin joacă un rol crucial în…

februarie 7, 2024
  • Știri de actualitate

Consult ginecologic complet cu bilet de trimitere

decembrie 29, 2023
  • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice

S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate!

S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate! S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate! Ministerul Sănătății a…

octombrie 20, 2023
  • Sănătatea femeii

Consultul senologic efectuat anual vă poate salva viața!

Consultul senologic efectuat anual vă poate salva viața! Cancerul mamar este o afecțiune care afectează…

octombrie 20, 2023
  • Sănătate Publică

A fost lansată prima organizație dedicată bolnavilor cu afecțiuni endocrinologice

A fost lansată prima organizație dedicată bolnavilor cu afecțiuni endocrinologice. Este prima organizație din țara…

octombrie 17, 2023
  • Sănătate Publică

Numărul pacienților diabetici crescut cu o treime în 5 ani

Numărul pacienților diabetici a crescut cu o treime în 5 ani. În acest moment, sunt…

octombrie 11, 2023