Categorii: Sănătate Publică Stiri si noutati

10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru noul coronavirus

10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru noul coronavirus. Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că în Bucureşti va fi demarat un proiect pilot de testare.

Probele se vor recolta în stradă

Profesorul Streinu Cercel spune că personalul medical nu va intra în casele oamenilor. Probele vor fi recoltate în fața blocului. Rezultatele vor veni în 15 minute și acestea vor fi transmise omului prin SMS.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: “Nu vom intra în case. Totul se va întâmpla în fața scării blocului. Președintele de scară va comunica cu dvs. și vă va spune la ce oră să coborâți. Recoltarea se face în afara blocului, îm stradă. În 20 de minute vom avea rezultatul și îl vom transmite prin SMS persoanei respective. Vrem să nu stăm să așteptăm să vă îmbolnăviți. Noi care știm ce avem de făcut să venim către dvs., către locuințele dvs. și să vă dăm o mina de ajutor. Astfel încât să preveim apariția de forme severe.”

10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru noul coronavirus

Datele colectate vor fi date demografice, date clinice, istoricul de călătorii și istoricul de interacțiune cu persoane confirmate cu COVID 19.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: “. Impactul estimate este unul fantastic, în sensul că vom identifica nivelul de circulație al acestui virus în populație prin aceste teste cu antigen. Vom identifica nivelul de circulație nedetectat ărin istoricul de a trece prin infecție. Încă vorbim în acest moment de o transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vom vorbi strict de o transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical. Știm exact cu vrem să acționăm. În contextul în care găsim o persoană sau 2 persoane pe o scară toată scara respective va intra într-o așa zisă carantină și vor fi asistați inclusive de corpul medical pentru a crea gradul de confort psihic și să fim convinși că virusul nu se mai transmite. Scările vor fi decontaminate de sus și până jos astfel nu încât să ținem lucrurile sub control. ”

Proiectul va fi pus în aplicare?

În ultimele 24 de ore au fost discuții pe marginea acestui proiect pilot. Profesorul Streinu Cercel spune că proiectul a fost deja avizat de fostul ministru al Sănătății, Victor Costache. Mai mult, acesta spune că a primit promisiuni de la actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, că va susțține acest proiect.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: “Am discutat și astăzi. Urmează ca după ce depune jurământul să ne întâlnim să punem la punct o serie de detalii. Este un proiect care trebuie susținut de toată lumea și asta pentru că ne dă imaginea clară a modului în care acest virus se mișcă în populație. Fără această imagine clară nu facem decât să stăm la nivel de spital și să așteptăm să ne vină bolnavii. Nu pot să accept asa ceva.”

Profesorul Streinu Cercel a mai spus că selecția persoanelor pentru testare va fi realizată de către statisticieni.

Articole recente

  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

153 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus

153 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, dintre acestea 70 sunt medici.…

martie 26, 2020
  • Stiri si noutati

Colegiul Medicilor cere testarea imediată a medicilor

Colegiul Medicilor cere testarea imediată a medicilor. Mai mult, președintele Colegiului cere autorităților și testarea fiecărui pacient admis în unitățile…

martie 26, 2020
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

23 de români infectați cu coronavirus, în stare gravă

23 de români infectați cu coronavirus, în stare gravă. Autoritățile au anunțat că în acest moment sunt 1029 de cazuri…

martie 26, 2020
  • Stiri si noutati

Nu cumpărați medicamente de pe site-uri neautorizate!

Nu cumpărați medicamente de pe site-uri neautorizate! Avertismentul vine din partea Agenției Europene a Medicamentului. Este vorba despre acele produse…

martie 26, 2020
  • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice
  • Sănătate Publică

Ministrul Sănătății și-a dat demisia

Ministrul Sănătății și-a dat demisia. În plină criză de coronavirus, Victor Costache pleacă de la minister. Funcția de ministru interimar…

martie 26, 2020
  • Sănătate Publică

Pacient cu coronavirus la Spitalul de Arși

Pacient cu coronavirus la Spitalul de Arși. Bărbatul a suferit arsuri și a fost transferat de la Spitalul din Suceava.…

martie 25, 2020